De challenges van https://www.unleashed.education zijn alweer even bezig en ze zijn niet makkelijk. Maar als het makkelijk zou zijn, dan was het uiteraard geen uitdaging.

De 7e challenge was Silhouette. De opdracht was duidelijk: Creëer een silhouette. De nadruk ligt op het zorgen je onderwerp een gedefinieerde en bij voorkeur volledige vorm heeft, zodat het makkelijk herkenbaar is. Het onderwerp is meestal volledig zwart, maar als er details zijn moeten deze zeer minimaal en opzettelijk zijn.

De inspiratie was ver te zoeken, het weer werkte ook niet mee want een silhouette met een fraaie lucht als achtergrond maak je bij zonsop- of ondergang. Op het laatste moment toch een poging gewaagd, want niks inleveren is eigenlijk geen optie. Op de plek die ik in gedachten had was de zon nog niet waar ik dacht dat hij zou zijn.

Iggy had er ook zo zijn gedachten over:

Dan toch nog maar ergens ander naar toe. Het was koud, er stond een harde wind en die enige die dat niet uitmaakte was Iggy. Een paar foto’s gemaakt en weer gauw naar huis. Een paar uur voor de deadline ingeleverd, gelukkig had ik toch iets.

Wat schetst mijn verbazing? De jury vind mijn foto geweldig en hij belandt in de top 10!!! Woohoo, dat is een leuke verrassing. Het commentaar van de jury bij mijn foto: There’s such a great connection between the dog and cyclist in this silhouette. Wonderful storytelling.