Als je al een tijd fotografeert dan heb je een behoorlijke verzameling foto’s bij elkaar. Ik kan ze natuurlijk niet allemaal laten zien, dat is teveel gevraagd. Ik denk dat iedereen wel zo’n ervaring heeft met het bekijken van iemands vakantiefoto’s die maar eindeloos door en door gaan. Als je van mijn leeftijd bent dan waren er zelfs avondjes met hele diavoorstellingen. Dat ga ik dus niet doen. Maar toch vind ik het leuk om zo af en toe, per jaar, iets te delen.

Bodhi

Laten we beginnen met de hoofdfoto van deze blog. Dit is Bodhi, één van de mooiste Border Collies die ik ooit gefotografeerd heb. Ze ligt hier op een bruggetje in een prachtig wandelgebied in Schiedam. Deze foto heeft zelfs op de cover van de Border Collie agenda 2014 gestaan, zodat iedereen van deze prachtige foto kon meegenieten.

Meagan

Dit is Meagan in actie. Ik fotografeerde die met een Pentax, maar die staan niet bekend om hun snelle autofocus. Het kon wel, zoals te zien is op de foto, maar het kostte best veel moeite en er werden veel foto’s weggegooid. Ook deze foto is gemaakt in Schiedam.

Kay

Dit is Kay, een Blue Merle Border Collie. Deze foto is gemaakt op de Keukenhof, want het leek me zo leuk om honden bij al die bloemen te fotograferen. In de paviljoens mogen geen honden komen, maar buiten zijn er ook zat bloemen. Kay’s baasjes, Sandra en Koen, waren vanuit Friesland naar Lisse gekomen met hun 2 Border Collies, Kay en Norah. Het grappige is dat ik maar weinig foto’s van honden met bloemen heb gemaakt. Het was in ieder geval erg gezellig.

Storm

Dit is Storm (alweer een Border Collie), bezig met een favoriet spelletje. Zijn baasjes hadden een enorme bellenblaas meegenomen en daar moest hij natuurlijk achteraan.

Dwyn

Dit is Dwyn, een heerlijk pittig hondje. Van haar heb ik veel foto’s gemaakt en het was lastig om een favoriete foto van haar te kiezen. Waarschijnlijk zul je nog wel wat foto’s van haar voorbij zien komen.

Pr1mo

And last, but not least, mijn Pr1mo. Een hond met karakter en een zeer fotogenieke hond. We hebben veel meegemaakt met elkaar en hoewel ik hem soms wel achter het behang kon plakken, hou ik heel veel van hem. We hebben helaas vorig jaar afscheid van hem moeten nemen op 13 1/2 jarige leeftijd. Dat is heftig, maar gelukkig heb ik enorm veel foto’s van hem. Niet dat ik zal vergeten hoe hij eruit zag, dat gaat echt niet gebeuren. Maar het bewijst maar weer eens hoe fijn het is om fotos van je hond te hebben voor als hij er niet meer is.

Zo, dit waren mijn favoriete foto’s van 2013, binnenkort volgt 2014.