Een tijdje geleden kwam Lykke naar het Brielse Meer voor zijn fotoshoot. Lykke is een Border Collie van 9 jaar oud, maar hij gedraagt zich nog als een jonge hond. De meeste Border Collies blijven lang heerlijke stuiterballen.

’s Ochtends hadden we er nog een hard hoofd in of de sessie door zou gaan. Het was zwaar bewolkt en nu hoeft voor mij de zon niet op volle sterkte te schijnen, maar een beetje mooi licht is toch wel een voorwaarde voor een geslaagde shoot. Gelukkig klaarde het in de middag op, het was nog wel bewolkt maar er was genoeg fijn licht om de shoot te laten doorgaan.

Het was weer een feestje (maar ik vind alle shoots een feestje) en Lykke poseerde als een pro. Dat hoeft een hond niet perse te doen, ik vind het belangrijk dat een hond zich gewoon lekker kan gedragen als een hond tijdens de shoot. Wat een heerlijk beest is Lykke.

Dit is wat Bianca zegt over Lykke: “Lykke, je spreek het uit als Luuk. Hij is een 9 jaar oude Border Collie. Als 1 jarige hond kwam hij als herplaatsen bij mij in huis. Een goede vriendin had hem in de opvang en zij vond hem wel geschikt voor mij. Ze stuurde een foto van hem, maar wat vond ik hem lelijk. Hij heeft staande oren, veel te veel wit in zijn kop en blauwe ogen. Maar bij de eerste ontmoeting was er echter gelijk een klik. Ook was hij met Izzy gelijk goed en hij mocht met mij mee naar huis.”

Lelijk vind ik hem zeker niet (Bianca ook niet meer) en behoorlijk fotogeniek. Inmiddels heeft Bianca haar foto’s in de foliobox ontvangen en ze is er heel blij mee. Mocht je je afvragen wat een foliobox is, daar ga ik binnenkort een blog over schrijven, dus hou mijn site en blog in de gaten.

Zie hier een aantal van de foto’s die ik gemaakt heb.

Lykke de Border Collie met graffiti
Lykke de Border Collie tussen gele bloemen
Lykke de Border Collie rennend in het water
Lykke de  Border Collie met safe stick